Intrebari frecvente

 
1. Pot avea incredere in Daune Direct? Isi vor respecta obligatiile in conditiile in care multe firme dispar peste noapte?

Pentru cEste o intrebare legitima. Principiile pe baza carora am creat Daune Direct sunt cele ale sustenabilitatii si bunei reputatii. Stau marturie clientii multumiti de serviciile noastre. De altfel, zecile de dosare ce isi asteapta randul pentru a fi incasate despagubirile, constituie un motor puternic de dezvoltare al acestei societati.

2. Pot obtine despagubiri fara sa ii fac rau vinovatului?

Cu cât mMajoritatea clientilor ne adreseaza aceasta intrebare. Raspunsul este DA. Putem obtine despagubiri si in aceste conditii, fara a influenta in mod negativ rezultatul. Presupune anumite abilitati pe care le-am dezvoltat de-a lungul timpului.

3. Daca ma impac cu vinovatul, mai plateste societatea de asigurari despagubirile?

O primă Este o intrebare in stransa legatura cu intrebarea nr 3. O intalnim in special in cazul in care vinovatii sunt prieteni sau rude ale celor vatamati. Raspunsul este NU. Asiguratorul nu va mai plati despagubiri daca partile se vor impaca. Mai mult decat atat, spitalul, centrul de recuperare medicala etc va vor solicita contravaloarea serviciilor medicale prestate. Chiar daca sunteti salariat sau pensionar.

4. Daca sunt din provincie pot beneficia de serviciile Daune Direct?

Desigur. Avem clienti pe tot cuprinsul tarii. Contactati-ne si vom stabili de comun acord ziua si ora la care va vom trimite un reprezentant al societatii. Gratuit.

5. Autoturismul care m-a vatamat nu are asigurare obligatorie de raspundere civila auto (RCA). Pot primi despagubiri?

Statistic, aproximativ 1.000.000 de autovehiculele circula fara asigurare RCA. Clientilor nostri aflati intr-o astfel de situatie, le-am obtinut despagubirile ca si cand ar fi existat o asigurare RCA.

7. Mai pot solicita despagubiri daca accidentul s-a petrecut cu cativa ani in urma?

Termenul general in care pot fi solicitate despagubirile este de 3 ani, dar sunt situatii in care legea civila prelungeste acest termen. Contactati-ne si vom evalua situatia dumneavoastra.

8. Ma poate ajuta Daune Direct daca accidentul s-a produs in strainatate?

DA. Avem experienta cu accidente petrecute in Europa. De asemenea, conlucram la asemenea cazuri cu avocati sau societati similare din Franta, Italia, Austria, Spania, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria, Muntenegru, Slovenia, Republica Moldova.

9. Cine este indreptatit sa primeasca despagubiri?


a) In cazul vatamarii Persoana vatamata Apartinatorii (mama, tata, frate, sora etc, persoane ce au avut grija de persoana vatamata pe perioada spitalizarii si a convalescentei).
b) In cazul decesului Sotia, copiii, atat cei minori cat si majori, parintii, fratii si surorile persoanei decedate Alte persoane care pot demonstra o legatura afectiva puternica cu decedatul (concubinul, logodnicul)

10. La cat timp dupa accident sa contactez Daune Direct ?

Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Din experienţă vă putem spune că unele aspecte sunt trecute cu vederea, multe documente sunt pierdute sau nu sunt solicitate (în special chitanţe şi facturi) sau se fac înţelegeri cu vinovaţii accidentelor în detrimentul dumneavoastră, partea vătămată.

11. Ce va obtine pentru mine Daune Direct?

În dosarul de daună deschis în acest caz, se vor avea în vedere:

a. Pentru vatamare corporala:

 -cheltuielile prilejuite de accident (transport, tratament, spitalizare, recuperare, proteze, etc conform prescripţiilor medicale, probate cu documente justificative);
- veniturile pe care persoană nu le mai poate avea pe perioadă spitalizării şi a concediului medical;- cheltuielile cu îngrijitorii pe perioada incapacităţii de muncă, dacă prin certificatul medical se recomandă acest lucru;
- daunele morale

b. Pentru deces  ca urmare a unui accident auto, se vor avea în vedere:

- cheltuielile cu transportul persoanei decedate, cheltuielile de îmbălsămare, cheltuielile de înmormântare, inclusiv cele pentru piatră funerară, cheltuielile pentru îndeplinirea ritualurilor religioase;
- daunele morale (vor fi acordate membrilor familiei: soţ/soţie (concubini), copii, părinţi, fraţi, bunici).

12. Cât mă costă serviciile Daune Direct?

Pentru că nu dorim să fim o povară suplimentară, deja suferiţi destul şi sufleteşte şi material, am ales să percepem un onorariu de succes, la sfârşit, atunci când societatea de asigurări va plăti despăgubirile. Până atunci, consultanţa noastră, reprezentarea avocaţilor noştri, a expertilor, opiniile medicilor etc nu va costa nimic. Nici măcar un leu în avans.

 

13. În cazul în care nu sunt despăgubit, trebuie să mai plătesc serviciile Daune Direct?

Nu. Fiindcă percepem un onorariu de succes, numai după ce despăgubirea va fi platită. Daca, din motive întemeiate (schimbarea vinovatiei), nu reusim sa obtinem o despagubire, dumneavoastra nu ne datoraţi nimic. Nici noua, nici colaboratorilor nostri.